Târgu Mureș, 18.10.2024
Proiect „Detectivi pe planeta albastră” – săptămâna 3 – Lumea animală
De la un copil curios, la un mic savant este nevoie de un sigur pas! Iar copiii Centrului de zi „Rozmarin” au și făcut acest pas spre Lumea animală, printr-o experiență inedită, educațională și distractivă, chiar aici …. pe Planeta albastră. Jocuri, crearea de măști cu animale, pictură, fișe de lucru, origami, povești, discuții și dezbateri atât despre animalele domestice cât și despre cele sălbatice, au fost provocările întâlnite pe drumul cunoașterii și al conectării cu necuvântătoarele Pământului.
Curiozitățile micuților s-au rezumat la întrebări cum ar fi: Cum comunică și cum mănâncă furnicile? De ce scot păsările tot felul de sunete? Mamiferele trăiesc doar pe uscat? Ce mănâncă animalele? Cum își protejează pingunii puii? Iar mare le-a fost uimirea, când au aflat că: furnica nu are plămâni, respirația fiind făcută prin porii membranei care îi acoperă corpul și totodată, are două stomacuri: unul pentru acumularea mâncării pentru sine și celălalt pentru colonie; aripile fluturilor sunt de fapt transparente dar acoperite cu mii de solzi microscopici care reflectă lumina în culori variate; dinții unui tigru arată ca un pumnal sau ornitorincul este unul din puținele mamifere înzestrat de natură cu un pinten veninos.
În compania lui Tom, pisica Centrului, și pentru a le stimula imaginația, povestea „Cățelușul șchiop” le-a deschis copiilor gândirea că toate viețuitoare trebuie ocrotite cu grijă. La aceasta se adaugă și respectul pe care trebuie să îl arătăm față de întreaga natură de pe Terra.
Și cum săptămâna se apropie de sfârșit, micii detectivi s-au îmbarcat în naveta spațială, într-o călătorie fascinantă spre Lumea cosmică.
Proiect realizat în cadrul programului de finanțare CentreZi.RO 2024, finanțat de Fundația BOSCH România
Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș
Comunicat 18.10.2024 Saptamana 3 Proiect Detectiv pe planeta albastra Lumea animala