Întâlnire de lucru pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor din cadrul proiectului
„Abordare integrată a sărăciei și excluziunii sociale în beneficiul comunităților marginalizate din Municipiul Tîrgu Mureș”
RomActiv Business Consulting SRL, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș și Școala Gimnazială „Serafim Duicu” Târgu Mureș, implementează proiectul „Abordare integrată a sărăciei și excluziunii sociale în beneficiul comunităților marginalizate din Municipiul Tîrgu Mureș” – proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.
Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea unui mecanism de servicii integrate care să elimine factorii determinanți ai marginalizării persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune social din comunitatea marginalizată.
În acest context, o nouă întâlnire tematică a avut loc între partenerii proiectului, respectiv Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș (Partener 1) și Școala Gimnazială „Serafim Duicu” Târgu Mureș (Partener 2), în vederea implementării activităților care urmează a fi derulate în cadrul proiectului.
În cadrul acestei întâlniri de lucru au fost abordate următoarele subiecte:
− progresul activităților prevăzute în cadrul proiectului și planul de lucru;
− identificarea soluțiilor pentru optimizarea implementării proiectului;
− fluxul continuu de informații în ceea ce privește cooptarea grupurilor țintă necesare atingerii obiectivelor propuse;
− mobilizarea resurselor interne existente în comunitate pentru implementarea programului „A doua șansă” și furnizarea de servicii de asistență socială comunitară;
− obiectivele, activitățile, planificarea și potențialele riscuri care ar putea fi întâlnite pe parcurs.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în cadrul Axei prioritare 5, Prioritatea de investiții 9vi, Apelul de proiecte nr. 717 „Reducerea numărului de comunități marginalizate (romă și non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din orașe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri/operațiuni integrate în contextul mecanismului de
DLRC”. Valoarea totală a proiectului este de 10.036.950,34 lei, din care 9.634.744,35 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.
Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, în perioada 19 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2023.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș